Pål Akerø møter Erik Harry Johannessen

Velkommen til utstilling hos Kunsthuset Wendelboe

Lør/søn 12-15
hverdager 11-16

Katalog

Video fra åpning

Pål Akerø´s bilder har et særegent utrykk med gjenkjennelige elementer fra fra kubismen så vel som surrealismen.

Pål lar tilfeldighetene råde. Han starter med en linje som deler formatet på en god og harmonisk måte. deretter lar han ting skje, en linje møter en annen og former oppstår. Mennesker og dyreskikkelser fyller lerretet for siden å bli malt over gang på gang til former, linjer og farger faller på plass til en helhet.

Formene og figurene gir mange assosiasjoner og oppleves ulikt alt etter betrakterens opplevelse av gjenkjennelse. Her finns både lek, alvor og ikke minst humor, som ofte understrekes av maleriets tittel.

Pål innbyr til en reise i en underfundig verden og som betraktere lar vi oss villig lede, hver gang.

“Pål innbyr til en reise i en underfundig verden og som betraktere lar vi oss villig lede, hver gang”

Erik Harry Johannessen (1902-1980), Egill Wendelboe Aarø sin favoritt kunstner fra 1900-tallet. Myteomspunnet og dedikert pinsevenn. Oppdaget av Stenersen, men da Stenersen oppdaget at E.H.J, var pinsevenn – motarbeidet han E.H.J, resten av livet.

E.H.J hadde sit største øyeblikk i 1954, da ha han hadde en stor utstilling i Petit Pallet, alle Europiske maleres drømme-utstillings-sted. E.H.J er myteomspunnet også grunnet at han trolig er Edvard Munch trolig illegitime sønn.

Egill Wendelboe Aarø har alltid vektlagt bilder av E.H.J som har vært Picasso influert, og i denne utstillingen stiller Egill Wendelboe Aarø´s med bilder fra hans private E.H.J samling.  E.H.J har også en stor produksjon av malerier som er mer influert av Edvard Munch.

Vi prøver med denne utstillingen å koble sammen Pål Akerø og Erik Harry Johannessen, begge dypt Picasso influerte malere. Pål Akerø født i 1958, fortsatt levende. E.H.J, (1902-1980), som fremdeles vil være blant de viktigste Norske malere i moderne tid. 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: